Lioton® 1000 gel u sportu

Sportske povrede

Nesreće i povrede su česte u sportu. Trčanje, teretana, vožnja bicikla, fudbal ili drugi takmičarski sportovi mogu brzo rezultirati povredama.

Ako kod povrede pukne krvni sud i krv iscuri u okolno tkivo, nastaje modrica. Modrice i kontuzije nastaju brzo. U svakom slučaju, izađite s terena i počnite s hlađenjem povrijeđenog mjesta odmah.

To će smanjiti bol i oticanje krvi u tkivo.

Povrijeđeni fudbaler i ljekar sa Lioton® 1000 gelom

Iskoristite Liotonovo antiedemsko djelovanje

Kod uganuća, nagnječenja i modrica, Lioton 1000 djeluje direktno na mjestu povrede. Razbijanju potkožnih hematoma pogoduje aktivni sastojak Liotona - heparin. Na mjestu nanošenja pruža osjećaj ugodnog hlađenja. Gelovi kao što je Lioton® 1000  trebaju biti u torbi svakog sportiste.

Oprez: Lioton® 1000 se ne smije koristiti na otvorenim ranama.

Kako spriječiti povrede

Modrice i istegnuća su najčešće povrede u sportu. Najbolji način da se spriječe jeste zagrijavanje. „Hladni start“ brzo može dovesti do prevelikog napora na tijelo i zaustaviti ugodnu aktivnost. Bitna je i prava oprema, naprimjer prava sportska obuća ili funkcionalna odjeća kao zaštita od hladnoće, kiše i vjetra. Prilagodite sportske aktivnosti svojim kapacitetima i tako izbjegnite povrede. Nadoknadite gubitak tečnosti pićima bogatim elektrolitima.